Gólyáknak 2020

Tájékoztatom, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban: Mód. tv.) 21. § (1) bekezdése alapján 2020. július 31. napján az Eszterházy Károly Egyetemből kiválik a gyöngyösi Károly Róbert Campus és beolvad a Szent István Egyetem szervezetébe, továbbá szintén 2020. július 31. napján a Pannon Egyetemből kiválik a Georgikon Kar és beolvad a Szent István Egyetem szervezetébe. A Mód. tv. 21. § (2) bekezdése szerint 2020. augusztus 1. napjával a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásával a Szent István Egyetem jön létre.

A fent leírt integrációs folyamat eredményeképpen a 2020/21. tanévre a fent érintett körben minden felvételt nyert jelentkező az Oktatási Hivatal besorolási döntése és a Mód. tv. alapján a 2020. augusztus 1-ével létrejövő Szent István Egyetemen kezdheti meg a tanulmányait, természetesen a jelentkezése és az Oktatási Hivatal besorolási döntése szerinti képzésen és képzési helyen.

Neptun használata

A tanulmányaival kapcsolatos információk nyilvántartása a NEPTUN TR-en keresztül történik.

A felvételi értesítő levélben a Neptun azonosító és a kezdeti jelszó Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar, Gépészmérnöki Kar, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar és a Tájépítészeti és Településtervezési Kar felvett jelentkezői részére, továbbá a jelelegi Kaposvári Egyetem karai felvett jelentkezői részére a felvételi értesítőben (e-mail) kiküldésre kerül.

A Georgikon Kar és a gyöngyösi Károly Róbert Campus felvett jelentkezői esetében a Neptun azonosító és a kezdeti jelszó az integrációs folyamatot követően, várhatóan augusztus 10-e körül kerül kiküldésre.

A 2020/21. tanév időbeosztása, beiratkozási időpontok és helyszínek

A tanév időbeosztása (tervezet) (xlsx)

Beiratkozási időpontok és helyszínek tovább...

NEPTUN TR bejelentkezési és tantárgyfelvételi időszakok ütemezése tovább...

Tájékoztató a beiratkozási lap kitöltéséről tovább...

Kollégiumi felvételi

A kollégiumi felvételi eljárás a 2020. évi általános felvételi eljárásban felvételt nyert hallgatók részére az új Szent István Egyetem NEPTUN TR-jének indulása után a NEPTUN TR-en keresztül kerül lebonyolításra. Tekintettel a kollégiumi felvételi eljárás lebonyolítására rendelkezésre álló idő rövidségére javasoljuk, hogy kollégiumi jelentkezési szándéka esetén szíveskedjen az alábbiakban közzétett tájékoztatókat mielőbb elolvasni és a szociális helyzetfelméréshez kapcsolódó dokumentumokat összegyűjteni!

Kollégiumi jelentkezés és szociális helyzetfelmérés tájékoztató (PDF)

Egységes kollégiumi felvételi pontrendszer (PDF)

A szociális helyzetfelmérés részletes elemzési rendszere (PDF)

Gólyatábor

Az egyes campusok gólyatábor tájékoztatói

Budai Campus (PDF) (Élelmiszertudományi Kar - Budapest, Kertészettudományi Kar - Budapest, Tájépítészeti és Településtervezési Kar - Budapest)

Georgikon Campus (PDF) (Georgikon Kar - Keszthely) - ELMARAD!

Gödöllői Campus és Gyöngyösi Károly Róbert Campus (PDF) (Gépészmérnöki Kar - Gödöllő, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar - Gödöllő, Budapest, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar - Gödöllő, Károly Róbert Kar - Gyöngyös) - ELMARAD!

Kaposvári Campus (PDF) (Agrár- és Környezettudományi Kar - Kaposvár, Gazdaságtudományi Kar - Kaposvár, Pedagógiai Kar - Kaposvár, Rippl-Rónai Művészeti Kar - Kaposvár) - ELMARAD!

Tájékoztató a magyar állami ösztöndíjről

Az Oktatási Hivatal magyar állami ösztöndíj feltételeit bemutató egyoldalas tájékoztatója (PDF)

Az Oktatási Hivatal részletes tájékoztatója a magyar állami ösztöndíjas jogviszonyról tovább...